Поли Паскова вече е студентка по културология

Поли Паскова вече е студентка по културология


Поли Паскова вече е студентка по културология
Старата българска столица Велико Търново ще посрещне пролетта с песните на Поли Паскова. На 22 март обичаната народна певица е специален гост за празника на града, на който ще изнесе самостоятелен концерт. Поли ще представи песни от 13-ия си самостоятелен албум “Една самотница”. До края на пролетта ще бъде заснета и фолклорна телевизионна програма с песните от новия албум.
През есента на 2013 година Поли Паскова записа магистратура към УНИБИТ - Университет по библиотекознание и информационни технологии, специалност “Защита на културно-историческото наследство на България”. Древната история на нашата страна е тема, която Поли изучава с интерес. Много пъти певицата е акцентирала на това, че българския фолклор е важна част от културните и исторически ценности на българина. Първият студентски семестър за Поли Паскова завърши изключително успешно – певицата получи пълно шест и на шестте изпита, включени в курса на обучение.
Междувременно Поли Паскова работи и по нов творчески проект – няколко дуетни песни с фолклорния изпълнител Христо Косашки. “Песните са авторски, на фолклорна основа и също ще имат своите телевизионни версии в предстоящите пролетни програми на телевизия “Планета фолк”, сподели певицата пред www.planeta.tv. Любителите на българските ритми знаят, че досега певицата има няколко съвместни песни с Борис Дали и Здравко Мандаджиев.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фики представя “Беше обич” на 30 април

Илия Атанасов вече го има в Интернет пространството и е разпостранен на всякъде ..